SERIE NOUA


~MIRCEA MICU: ,,VALUL CARE-A PLÎNS PE GLEZNA TA….”

1.

Imi amintesc o seara de iulie cand gleznele subtiri ale unei fete pornita benevol sa incerce temperatura apei marii au fost inconjurate de ciocurile unui stol de pescarusi

care erau gata s-o ridice in slava cerului inchipuind un colan de margean.

2.

Avea o glezna atit de transparenta incit prin rotundul ocheanului ei puteai vedea rasarind luna pe malurile miraculosului Bosfor.

3.

Ce glezna frumoasa avea mama. Eram atit de fascinat de subtirimea elastica a acelui fir de lujer init, intr-o noapte, m-am apropiat cu sfiala de glezna ei si i-am legat o braţara

Impletita din tulpini fragile de papadie.

A fost prima si ultima bijuterie pe care in cursul vietii i-am oferit-o

4.

Cu vremea gleznele mamei s-au atrofiat. Uitandu-ma cum le sustine cu bastonul ei de corn m-am intrebat daca nu cumva eu sunt de vina ca i-am deformat supletea gleznei in vremea cind mă purta in pintec…

Glezna ei odinioara supla, fina ca o fibră de crin, s-a rotunjit in resemnarea nemiloasa a varstei.

5.

Acea misterioasa femeie intalnită in Mongolia m-a fascinat de cum am vazut-o in spatiul ingust al unei tribune oficiale cand, privind-o cu atenţie, mi s-a parut ca o mai vazusem undeva.

Gleznele ei erau atit de subtiri incait din pricina duritatii terenului pe care inaintm dupa sfirsitul festivitaţii incit, probabil si datorita privirilor mele fascinate, a inceput sa schiopateze.

Mai apoi am visat-o de nenumarate ori si de fiecare data mi s-a parut ca gleznele ei poarta inca povara privirii mele din realitate.

… 6.

Glezna ei, o petala transparentă de crin prin care privesc soarele in amurg….

7.

Daca ma gandesc bine, glezna unei femei frumoase nu este altceva decit o iluzie a reprezentarii noastre ridicata la sublim.

8.

Cazind in prozaism hai sa va transcriu si definiţia gleznei din Dicţionarul explicativ al limbii romne: ,,parte a membrelor inferioare care cuprinde porţiunea articulaţiei tibiei cu peroneul”….

Orice comentariu mi se pare de prisos.


Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariu



Lasă un comentariu