SERIE NOUA


MIRCEA MICU: ,,VALUL CARE-A PLÎNS PE GLEZNA TA….”
Iunie 12, 2008, 2:07 pm
Filed under: creatie

1. Imi amintesc o seara de iulie cand gleznele subtiri ale unei fete pornita benevol sa incerce temperatura apei marii au fost inconjurate de ciocurile unui stol de pescarusi care erau gata s-o ridice in slava cerului inchipuind un colan de margean.

2. Avea o glezna atit de transparenta incit prin rotundul ocheanului ei puteai vedea rasarind luna pe malurile miraculosului Bosfor.

3. Ce glezna frumoasa avea mama. Eram atit de fascinat de subtirimea elastica a acelui fir de lujer init, intr-o noapte, m-am apropiat cu sfiala de glezna ei si i-am legat o braţara Impletita din tulpini fragile de papadie. A fost prima si ultima bijuterie pe care in cursul vietii i-am oferit-o

4. Cu vremea gleznele mamei s-au atrofiat. Uitandu-ma cum le sustine cu bastonul ei de corn m-am intrebat daca nu cumva eu sunt de vina ca i-am deformat supletea gleznei in vremea cind mă purta in pintec… Glezna ei odinioara supla, fina ca o fibră de crin, s-a rotunjit in resemnarea nemiloasa a varstei.

5. Acea misterioasa femeie intalnită in Mongolia m-a fascinat de cum am vazut-o in spatiul ingust al unei tribune oficiale cand, privind-o cu atenţie, mi s-a parut ca o mai vazusem undeva. Gleznele ei erau atit de subtiri incait din pricina duritatii terenului>>>>

Anunțuri

Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s