SERIE NOUA


~Mircea Micu:,,EXTREMUL… EXTREM!”

Un cuvînt cu rezonanţe ademenitoare, dar fără vreo semnificaţie deosebită flutură pe buzele tuturor celor chemaţi să-şi exprime opiniile pe calea undelor. La ceas de seară, dimineaţa devreme, în crucea nopţii, indiferent de subiectul în discuţie, cuvântul este rostit cu o plăcere rară şi cu o perseverenţă vecină cu stupiditatea.

Cuvântul este… EXTREM şi alăturarea lui unor cuvinte din motive… misterioase a devenit o adevărată modă, ca să nu zicem molimă…

Politicieni, jurnalişti de vocaţie incertă, vipuri de cartier, manelişti, foşti revoluţionari, poliţişti, infractori, prostituate, călugări, cerşetori, şoferi, precupeţe, gură-cască, profesori, văduve neconsolate, menajere, pensionari, studenţi, toţi, absolut toţi, folosesc din două în două fraze misteriosul cuvânt EXTREM!

Aşa cum, dacă vă amintiţi, în urmă cu ani, bântuia cu aceeaşi furie devastatoare cuvântul DECI.

Se spune, cu seninătate EXTREM de greu, EXTREM de frumos, EXTREM de mare, EXTREM de senin, EXTREM de mic, EXTREM de rece, ce mai, o avalanşă de EXTREM folosit cu o perseverenţă şi lipsă de logică ce ţin, în parte, şi de necunoaşterea limbii.

E destul să urmăriţi câteva seri la rând jurnalele de televiziune, sau aşa-zisele emisiuni cu temă specială, cu creionul în mână şi veţi avea surpriza să număraţi, la un moment dat, sute de asemenea rostiri tîmpe, menite pînă la urmă să irite prin folosirea lor absolut fără nici o logică.

Este un cuvânt parazit insinuat în recuzita verbală a celor care trăncănesc la microfon, în loc să-şi aleagă şi să-şi controleze discursul trimis spre urechile răbdătorilor ascultători.

Stimaţi emiţători de idei: fiţi EXTREM de atenţi când EXTREM de uşor sloboziţi EXTREM de multe cuvinte EXTREM de fără noimă spre EXTREM de răbdătorii ascultători…

Reclame

Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s