SERIE NOUA


~MIRCEA MICU: ,,UN GEST INCALIFICABIL”

Talentul gazetăresc al doamnei Mungiu Pippidi, atât cât este, expulzată din spaţiul vorbitorilor cu incontinenţă de pe la  televiziuni, se manifestă  într-un ziar de veche tradiţie gazetărească.

Ultima compunere prilejuită de moartea subită a lui George Pruteanu este o demonstraţie de ticăloşie şi  răutate aproape  inexplicabile.

Precizând din capul locului, cu un cinism care ţine mai degrabă de dereglări ascunse, această aşa-zisă reprezentantă a societăţii civile şi… „academician”, îşi deversează  răutăţile verbale şi defulările într-o cascadă de incalificabile injurii.

A scrie (vorba vine) în acest  mod, la numai trei zile distanţă de la moartea celui pe care îl numea „bun prieten”, a jigni impardonabil şi cu stranie nesimţire un… mort, este un gest care o descalifică pe  neliniştita  apărătoare a democraţiei şi… „curăţeniei” morale.

De la epitetul de ratat la cel de clovn, de la inexactităţile şi aluziile de mahala, doamna în cauză executa o adevărată autopsie pe cadavrul celui care, totuşi, era la fel de cunoscut şi, mai ales, evident talentat, prieten din juneţe şi colaborator.

Rar mi-a fost dat să citesc o asemenea execuţie post-mortem şi ea, prin jegoasa relatare stilistică, se ridică la rang de blasfemie.

Cu alte cuvinte, ce jigodism, ce nesimţire, ce cinism vizând mai degraba pe cei din spaţiul faunei bufone…

MIRCEA MICU

Reclame

Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s