SERIE NOUA


~Mircea Micu: „Un interviu şi sfaturi utile“

La ceas de seară şi audienţă în consecinţă, pasionaţii postului Antena 3 au avut favoarea şi posibilitatea de-a urmări un inerviu anunţat cu tam-tam-ul de rigoare şi realizat de neobosita Vrânceanu Firea.

Doamna în chestiune este şi şefa absolută peste Gazeta financiară şi poetă în timpul liber şi soţie devotată şi om de afaceri şi VIP şi, de ce n-am spune-o, o inteligentă teleastă cu şarmul şi parşivenia absolut trebuincioase.

Este, cum se zice, bună la toate, având în vedere că în zilele când crainicii – cuplu Mândruţă & Stoicescu – au zi liberă, ea îi suplineşte cu aplombul şi dicţia aferentă folosind cu mai puţină osârdie devastatorul cuvânt parazit: EXTREM!

La ceas de seară, ziceam, şi în zi de Paşte, doamna Firea Gabriela a crezut de cuviinţă să ne ofere o convorbire denumită gazetăreşte INTERVIU, între dumneaei şi doamna Mociorniţă Ana-Maria parcă…

În general, interviurile de tip… moralizator şi cu substanţă politică, se realizează în studiou, excepţie făcând personalităţi ca Băsescu sau Tăriceanu şi, din motive speciale, miliardarul Vântu…

De data aceasta, doamna Gabriela, destul de frisonată altfel din pricina întâlnirii cu o asemenea personalitate probabil, s-a deplasat la domiciliul intervievatei, spre a o scuti de emoţiile ce i-ar fi putut dăuna acurateţei convorbirii, fie din motive care ne scapă, fie din dorinţa de-a conferi o anumită aură intimei lor convorbiri.

Fiindcă, în ultimă instanţă, cam la asta s-a rezumat întâlnirea în ambianţa rafinată a camerei în care aparatul surprindea jumătatea unei comode Bidermayer, o vază de flori chinezească şi, pe o sofa, în braţe cu un căţeluş neliniştit şi flocos, care costă câteva mii de euro, stătea şi răspundea întrebărilor fiica marelui industriaş Mociorniţă, beneficiara unor restituiri pe care nu le înşir, din motive de decenţă şi respect pentru masa amărâţilor din Romania… capitalistă.

Dar nu cadrul, nici nervoasa căţeluşă şi nici comoda stil nu ne-au deranjat, şi nici chiar o anume obedienţă inexplicabilă manifestată de doamna Vrânceanu.

Nici favoarea de a fi filmată la domiciliu, ca şi cum invitata ar fi o personalitate marcantă a vieţii politice sau culturale şi nu o simplă moştenitoare a unei averi despre care nu ştiu mare lucru şi nici nu mă interesează. Ne-a iritat, mai degrabă felul în care această mamă şi gospodină ne-a explicat ce suntem noi romanii, ce ar trebui să facem, cât să muncim, cum să respectm PROPRIETATEA (care e… sfântă), cât suntem de înapoiaţi, spre deosebire de alte naţii, ce oraşe adoră dumneaei, cum ar trebui să facem acte de… caritate, ce preferinţe culinare are şi ce restaurante de lux frecventează.

Pe deasupra, în ton cu Mihaela Rădulescu, si dânsa l-a citit cu nesaţ pe… PAMUK, turcul medaliat cu Nobel pe anul trecut, pe care l-am citit şi noi, parţial, şi i-am văzut afişele răspândite în toată capitala şi despre care ne abţinem să ne pronunţăm în vreun fel.

Şi a mai zis multe chestiuni doamna recent împroprietărită şi cu binemeritate restituri în natură. Sfaturi şi aprecieri corecte şi la îndemâna oricărui cetăţean de rând.

Din toate aceste motive şi mai pot fi şi altele, credem că nu era necesară deplasarea distinsei doamne Firea la domiciliul distinsei doamne Mociorniţă.

În afară de cazul în care, deplasarea a avut drept scop popularizarea acelei rase de câini reprezentată de exemplarul pe care intervievata îl ţinea în braţe şi care, după o vreme, dădea semne de evidentă nervozitate.

Aşteptăm o deplasare şi la domicilul nelinştitei doamne Bahmuţanu Prigoană care, şi dumneaei, posedă un căţeluş la fel de scump – ca preţ, mult mai docil şi, pe deasupra şi în căutare de partener. Îi dorim succes!

Reclame

Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s